Škrobový deň – recepty

Raňajky sú rovnaké:

vyberte si stále buď dve jablká, alebo dve hrušky, dva pomaranče, dva banány, hrozno, melón, ananás či iné ovocie.

Môžete aj sušené ovocie, ktoré si namočíte deň vopred do vody.

Konzumovať môžete všetky druhy ovocia, sušené ovocie, oriešky, semená, čerstvo pripravenú citrónovú šťavu s vodou. 

Na obed a večeru môžete uvariť jedlo 

zo sóje, zo šošovice, hrach, fazuľu, ryžu či zemiaky.

K tomu môžete zjesť aj krajec chleba a šalát zo zeleniny, či zeleninový prívarok.

Môžete použiť aj zeleninový bujón.

Na obed si doprajte plný hlboký tanier. Na večeru zjedzte iba polovičnú porciu bez chleba. 

  • Medzi obedom a večerou musí byť trojhodinová prestávka.

Ryža so zeleninou:  120 g ryže opražte na troche oleja, pridajte cibuľu, mrkvu, papriku a cesnak. Zalejte zeleninovým vývarom. Keď ryža začne vrieť, pridajte hrášok a huby/šampiňóny/. Duste 15 minút a ešte nechajte asi 10 minút vypnuté.  Ryža bude sypká. 

Zemiakový guľáš: 4 zemiaky, trošku oleja, paprika, cibuľa, sladká paprika, rasca, cesnak, korenie, majorán, petržlenová vňať.