Glykemický index

Glykemický index udáva vplyv skonzumovanej potraviny na hladinu cukru v krvi.

Buďte však v obraze, nízky GI neznamená automaticky, že potravina má málo kalórii, napr. orechy majú nízky GI, ale sú kalorické.

GI delíme na vysoký, stredný a nízky. Keď držíte diétu konzumujte potraviny s nízkym glykemickým indexom, alebo strednými GI. Je to vhodná kombinácia. Potravinám s vysokým glykemickým indexom sa vyhýbajte.

Potraviny s nízkym glykemickým indexom sú najvhodnejšie pri chudnutí. Dávajú pocit zasýtenia. Ale nedávajú dostatok energie. Patria sem orechy, horká čokoláda, mäso, kyslé výrobky, mlieko, jogurty s nulovým percentom alebo len s malým percentom tuku, biely jogurt, hrach, fazuľa, sója, grapefruity, špenát, uhorky, paradajky, brokolica, kapusta, kel, ...